سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قانون زندگی
سؤالاتی که طرح آن در خواستگاری خطرناک است
خراسان - مورخ یکشنبه 1391/11/08 شماره انتشار 18327

یک هفته است که منتظرید! به همه چیز فکر کرده اید. حتی به رنگ لباس و جورابتان هم اندیشیده اید. یک دوره کامل مشاوره از افراد خانواده اعم از عمه، خاله، عمو و دایی‌جان گرفته اید. از دوست تان که در زمینه خواستگاری چند پیراهن بیشتر از شما پاره کرده است، کلی سؤال پرسیده اید که چطور می شود از اسرار و رموز خواستگارتان و یا دختری که به خواستگاری اش می روید، سر در بیاورید. اگر تصمیمتان را برای تهیه انواع میوه، شیرینی، لباس و ... گرفته اید، بد نیست درباره نحوه پرسیدن سوال در جلسه خواستگاری به چند توصیه ما نیز توجه کنید:

 

از فرد کلی گو، سؤال جزئی بپرسید!

تعجب نکنید، شیوه درست پرسیدن سؤال تنها محدود به کلاس علوم دوره ابتدایی نیست! یکی از مهم ترین عرصه های کاربرد آن، جلسات پر نقل و نبات خواستگاری است. برای تحقق این امر مهم امیدوارم شما در شمار کسانی باشید که به هر مسئله‌ای با کنجکاوی برخورد می کنند، عادت دارند پیش از تصمیم‌گیری، مطالعه، بررسی و مشورت کنند، زود اعتماد نمی کنند، ساده لوح و زودباور نیستند، شکاک نیستند اما کمی موشکافی را چاشنی نگاهشان می کنند و ... اگر این گونه باشید، بزرگ ترهایتان می توانند کمی نفس راحت بکشند که احتمالا هنگام گفت و گو با فرد مورد نظر در جلسه خواستگاری نیز با نگاهی منطقی، متعادل و واقع نگر برخورد خواهید کرد. چگونه؟ ادامه مطلب را بخوانید: از کنار موضوعات با سرعت عبور نکنید، یعنی تا زمانی که مفهوم و معنای موضوع کاملا برایتان روشن نشده است، دست بردار نباشید. به این گفت‌وگوی فرضی در جلسه خواستگاری توجه کنید:

- برای من مهم است که همسرم (خانم) فعالیت اجتماعی داشته باشد.

- منظورتان از فعالیت اجتماعی چیست؟

- یعنی خودش را در خانه و کارهای خانه محدود نکند.

- لطفا بیشتر توضیح دهید

- مشخص است دیگر، یعنی در اجتماع حضور داشته باشد!

- منظورتان این است که دوست دارید همسرتان شاغل باشد؟

- بله، بله دقیقا!

- ولی خیلی از خانم ها شاغل نیستند اما باز هم فعالیت اجتماعی دارند!

- من اصولا موافقم که خانم ها حضور اجتماعی داشته باشند و در خانه محدود نشوند ...

احتمالا در ادامه این گفت وگو جناب خواستگار به شدت احساس گرما می کند، چرا که اصلا گمان نمی کرد که جهت صحبت ها به این سو تغییر کند، اما واقعیت این است که خود او هنوز نمی داند منظورش از فعال بودن همسر آینده اش در جامعه چیست و طرح روشنی برای این امر ندارد.

در مقابل، سؤالات دختر خانم از خواستگار برای دریافت پاسخ دقیق تر و تلاش برای یافتن یک نظر و پاسخ واقعی است. به یاد دارم که آقایی در مراسم خواستگاری ضمن موافقت با اشتغال همسر آینده اش، تاکید کرده بود که او در زندگی مشترک حتی از هرگونه حمایتی نیز در این باره دریغ نخواهد کرد. ولی وقتی دختر خانم پرسیده بود: "آیا حمایت شما تا حدی هست که اگر من به مدت یک هفته هر روز در محل کارم برای انجام اضافه کاری اجباری بمانم، شما مشکلی برای ناهار ندارید وحاضرید هر روز تخم مرغ نیمرو بخورید؟" جناب خواستگار صادقانه گفته بود: نه دیگر تا این حد!

 

این سؤالات را نپرسید!

نتیجه آن که، برای دستیابی به دیدگاه واقعی طرف مقابل، سؤال های کلی نپرسید تا پاسخ های کلی دریافت نکنید، بر این اساس پرسیدن این سؤالات در جلسه خواستگاری توصیه نمی شود: نظر شما درباره میزان پایبندی به اعتقادات مذهبی در زندگی مشترک چیست؟ نظر شما در باره حجاب چیست؟ شما چگونه فردی هستید؟ و.... اما چطور می شود موضوعات مهم و اساسی را در قالب سوالات جزئی پرسید؟ به این مثال توجه کنید:

مثال) فرض کنید در مراسم عروسی یکی از دوستان تان شرکت کرده اید و فرصت اقامه نماز را پیدا نکرده اید، این مسئله چقدر برایتان مهم است؟

طرح این گونه سؤالات دارای دو حسن است؛ نخست آن که شما فضایی کاملا عینی را ترسیم کرده اید که فرد به راحتی می تواند خود را در آن شرایط تصور کند و یا حتی آن را قبلا تجربه کرده است. حسن دوم آن است که با آوردن عبارت "واقعا برایتان مهم است" او را نسبت به دیدگاه خود در فضایی مبهم نگاه می دارید (توجه دارید که شیوه و لحن پرسش نیز در تحقق این مسئله مهم است). این ابهام به آن دلیل مفید است که فرد نمی تواند با حدس زدن دیدگاه شما نظر خود را مطابق با نظر شما بیان کند تا نتیجه نهایی خواستگاری مطابق میلش شود و شما را فریب دهد بلکه مجبور است پاسخ صادقانه خود را مطرح کند.

 

مچ گیری کنیم یا نکنیم؟

نکته: ایجاد ابهام مداوم و در تمام سؤالات اصلا توصیه نمی شود. فراموش نکنیم مراسم خواستگاری از قداست، اهمیت و حساسیت ویژه ای برخوردار است و برخورد صادقانه و شرافتمندانه در آن از ضروریات اخلاقی و و جدانی است که نتیجه آن به طور مستقیم به آینده و حتی سرنوشت شما ربط دارد؛ بنابراین یادمان باشد که قرار نیست از طرف مقابل بازجویی کنیم و با طرح سؤالات کلی و مبهم او را در محاق و فشار قرار دهیم.

 

چطور از شخصیت فرد مقابل سر در بیاوریم؟

* خیلی از افراد بر اساس تجربه های شخصی، خانوادگی و اجتماعی شان گاهی نگرانند که فرد مقابل دارای یک ویژگی منفی باشد مثلا "دروغ گو" باشد. توجه این گونه افراد را به این نکته جلب می کنیم که مراقب باشید، تأکید بر داشتن یا نداشتن یک ویژگی مثبت یا منفی شما را از توجه به دیگر ویژگی ها باز ندارد. هر فردی در شاکله و مختصات جامعی شناخته می شود نه تنها با یک یا چند خصلت و صفت. شناخت شخصیت افراد مستلزم صرف زمان قابل توجه و تجربه شرایط خاص و متفاوت است. انتظار نداشته باشید در گفت و گوهای معین و گاهی کوتاه خواستگاری به این شناخت دست پیدا کنید. پرسیدن از خود فرد درباره ویژگی های شخصیتی اش کمک کننده است ولی به هیچ وجه کافی نیست. از فرصت پرسش و پاسخ در جلسات خواستگاری با روش هوشمندانه‌تری بهره بگیرید تا شاید کمی با شخصیت فرد آشنا شوید.

منبع : روزنامه خراسان




تاریخ : یکشنبه 91/11/8 | 10:25 عصر | نویسنده : خبررسان | نظر
نظر قطعی سید حسن خمینی درباره نامزدی در انتخابات؛
 کاملا منتفی است! 

گروه سیاسی- اگرچه در چندسال گذشته همواره سید حسن خمینی در کانون شایعه سازی‌ها درباره انتخابات ریاست جمهوری بوده و همواره نزدیکان وی این موضوع را تکذیب می‌کردند، اما روز گذشته خود وی در نشستی با برخی عوامل رسانه ای آن را به طور رسمی تکذیب کرد.به گزارش ایلنا، در آستانه سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، سید حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی در دیدار با کارکنان یک رسانه، با اشاره به ضرورت حفظ وجهه کار آمدی نظام برای صیانت ازانقلاب بزرگی که امام به کمک مردم ایجاد کرد، گفت: بهترین دفاع از امام، کارآمد کردن نظام است.یادگارامام خمینی در این دیدار گفت: بهترین و موثرترین دفاع از امام خمینی (س) کارآمد کردن نظام جمهوری اسلامی است، چرا که این نظام هم از نظر تئوریک و هم از نظر اجرایی حاصل فعالیتهای امام خمینی بوده است. حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در این دیدار با تقسیم شخصیت امام خمینی، به دو بخش نظریه پردازی و اجرایی گفت: در بعد نظریه پردازی، امام به مثابه یک ایدئولوگ محسوب می‌شود که یک فلسفه سیاسی خاص را درچارچوب ولایت فقیه ابداع کرد و این بخش نظریه پردازی مربوط به بعد فقهی امام است؛ همان بعدی که همواره در حوزه‌های علمیه مورد بحث و بررسی بوده است و بحث پیرامون آن نه تنها موجب ابطال آن نمی‌شود، بلکه آن را منسجم تر خواهد کرد.


ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 91/11/1 | 8:20 عصر | نویسنده : خبررسان | نظر
ناگفته های فخیم زاده درباره ساخت سریال «ولایت عشق»؛
منعی برای به تصویر کشیدن چهره مبارک امام رضا (ع) نداشتم
خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1391/10/21 شماره انتشار 18314

در حالی که در آستانه سالگرد رحلت حضرت محمد(ص) و شهادت امام رضا(ع) قرار داریم، مهدی فخیم زاده کارگردان دو سریال مذهبی «تنهاترین سردار» و «ولایت عشق» در گفت وگویی که چندی پیش منتشر شد، اطلاعاتی جالب و خواندنی درباره روند ساخت این سریال ها بیان کرده است. فخیم زاده در بخشی از این گفت و گو این واقعیت را بیان کرده است که به خاطر حواشی برآمده از سریال «امام علی(ع)» و احتمالا گریم قطام در این سریال، مسئولان وقت سیما از وی خواسته بودند سریال «ولایت عشق» را طوری بسازد که این حواشی ایجاد نشود. بخش هایی از گفته های فخیم زاده را به نقل از همشهری می خوانید :

ادامه مطلب...


تاریخ : جمعه 91/10/22 | 3:21 عصر | نویسنده : خبررسان | نظر

 

آیت ا... موسوی بجنوردی درگفت وگو با آرمان:
 
زنان می‌توانند رئیس‌جمهور شوند
 
 
 

آرمان - مطهره شفیعی: آیت ا... سید محمد موسوی بجنوردی را همگان به اسم فقیهی می‌شناسند که به مسائل روز آشنایی کاملی دارد و تلفیق حقوق و اسلام را بسیار خوب توضیح می‌دهد. قدرت جذب بسیار بالایی هم دارد چنانکه خودش تعریف می‌کند چه ارشادهایی به دختران خارجی داده و آنها را به راه درست هدایت کرده است البته با شیوه خاص خودش که همان درک شرایط مکان و زمان است. اکنون که بحث برابر دیه درکشور داغ است به سراغ او رفتیم تا نظر اسلام را در این باره بدانیم‌. موسوی بجنوردی این برابری را در مقطع فعلی به صلاح نمی‌داند. نظرش در مورد قانون ارث هم همین است و تاکید می‌کند مرد به دلیل عهده دار بودن اداره اقتصادی خانواده باید از حق ارث و دیه بیشتری از زن بهره‌مند شود. در بخش دیگری از این گفت وگو تاکید می‌کند که منعی برای ریاست جمهوری زنان وجود ندارد؛ همان طور که در شورای عالی قضا تاکید کرده بود نباید منعی برای قاضی شدن زن‌ها گذاشته شود. متن کامل گفت‌وگوی آیت‌ا... موسوی بجنوردی در ادامه می‌آید:

ادامه مطلب...


تاریخ : جمعه 91/10/22 | 3:17 عصر | نویسنده : خبررسان | نظر

رمان - مطهره شفیعی: آیت ا... سید محمد موسوی بجنوردی را همگان به اسم فقیهی می‌شناسند که به مسائل روز آشنایی کاملی دارد و تلفیق حقوق و اسلام را بسیار خوب توضیح می‌دهد. قدرت جذب بسیار بالایی هم دارد چنانکه خودش تعریف می‌کند چه ارشادهایی به دختران خارجی داده و آنها را به راه درست هدایت کرده است البته با شیوه خاص خودش که همان درک شرایط مکان و زمان است. اکنون که بحث برابر دیه درکشور داغ است به سراغ او رفتیم تا نظر اسلام را در این باره بدانیم‌. موسوی بجنوردی این برابری را در مقطع فعلی به صلاح نمی‌داند. نظرش در مورد قانون ارث هم همین است و تاکید می‌کند مرد به دلیل عهده دار بودن اداره اقتصادی خانواده باید از حق ارث و دیه بیشتری از زن بهره‌مند شود. در بخش دیگری از این گفت وگو تاکید می‌کند که منعی برای ریاست جمهوری زنان وجود ندارد؛ همان طور که در شورای عالی قضا تاکید کرده بود نباید منعی برای قاضی شدن زن‌ها گذاشته شود. متن کامل گفت‌وگوی آیت‌ا... موسوی بجنوردی در ادامه می‌آید:

ادامه مطلب...


تاریخ : جمعه 91/10/22 | 3:15 عصر | نویسنده : خبررسان | نظر